isomalt

isomalt

Izomaltul este un înlocuitor natural al zahărului, un tip de zahăr alcoolic, care este folosit în principal pentru caracteristicile sale fizice similare cu cele ale zahărului. Izomaltul este o dizaharidă compusă din cele două zaharuri glucoză și manitol. Este o substanta cristalina, alba si inodora, care contine aproximativ 5% din apa de cristalizare. Izomaltul nu are „efectul de răcire” nedorit al altor zaharuri alcoolice. Izomaltul poate fi folosit și pentru sculptura în zahăr, iar unii îl preferă zahărului, deoarece se cristalizează mai lent. Izomaltul este transparent (acesta diferă de caramel) așa că îl puteți lăsa așa sau îl puteți colora (adăugând coloranți de gel înainte de a-l topi). Aroma este aceeași cu zahărul obișnuit. Răcindu-vă mai încet decât caramelul, aveți puțin mai mult timp să modelați decorațiunile.

Din aceeaşi categorie