Isomaltul

Miercuri, 07 Iulie 2021

 

Isomaltul este un înlocuitor de zahăr obținut din plante cu un conținut scăzut de calorii. Nu are miros, se colorează bine cu coloranți gel și praf. Produsele din izomalt rezistă schimbărilor de temperatură, nu crapă, și nu se lipesc între ele, astfel încât pot fi depozitate și transportate într-un ambalaj comun, fără a-și pierde aspectul.

Utilizarea izomaltului în cofetărie

Isomalt a câștigat o popularitate largă în industria de cofetărie pentru fabricarea caramelului (moale și tare), nuci prăjite, diferite drajeuri, înghețată, ciocolată, gumă de mestecat datorită capacității sale de a adăuga volum, gust moderat dulce și structurii necesare pentru produse.

Pentru a pregăti acest produs pentru utilizare,se toarnă într-o cratiță cu fundul gros și se topește la foc mic. Se aduce la fierbere, dar nu fierbeți, altfel masa va deveni tulbure. Apoi scoateți de pe foc, răciți ușor și turnați în forme (atunci când faceți decor) sau adăugați la alte ingredientele desertului.